Brazilian wax is de naam voor het totale ontharen van de gehele schaamstreek. Het haar tussen de schaamlippen en de bilnaad wordt verwijderd.

Waxen is een snelle en hygiënische manier van ontharen en is veel minder pijnlijk dan harsen. Hars en olie gaan niet samen, daardoor wordt hars direct op de huid aangebracht. Harsbehandeling is sneller maar helaas niet geheel pijnloos.

Met waxen wordt de huid eerst gereinigd waarna olie wordt aangebracht. Hierdoor pakt de wax alleen de haartjes en niet de huid.

Bij ons is iedereen welkom maar ben je onder de 18, dan worden de behandelingen niet uitgevoerd zonder toestemming van ouders/verzorgers.

We vragen daarom om bij de eerste behandeling je ouder/verzorger mee te brengen.

Allergische reacties zijn gelukkig nog nooit bij onze klanten voor/op gekomen. Het merk waarmee wordt gewerkt is zeer betrouwbaar in zijn ingrediënten.

Bij een eerste bezoek aan de salon stellen wij je altijd de vraag of we rekening moeten houden met allergieën.

Mocht je onverhoopt toch een reactie krijgen, vragen wij je direct telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij op de hoogte zijn en je duidelijk kunnen informeren.

Ja. Een waxbehandeling heeft geen invloed op de foetus of ongeboren baby. We waxen je graag nog een aantal dagen voor je uitgerekende datum.

Ja, natuurlijk!

Hou er alleen rekening mee dat je tijdens de menstruatie meer prikkelingen ontvangt en dat daardoor de behandeling gevoeliger kan zijn.

Wel willen we je vragen om een tampon te dragen tijdens de behandeling en/of deze vooraf te verschonen.

 

Iedereen heeft een andere pijntolerantie. Over het algemeen is een behandeling niet pijnlijk maar zeker een eerste behandeling kan gevoelig zijn. We raden daarom ook aan om voor deze behandeling een paracetamol in te nemen. Just in case! Periodes waarin je veel stress ervaart of moe bent, kunnen ook invloed hebben op je pijntolerantie.

Dat is voor iedereen verschillend en deze vraag is dus ook erg lastig om te beantwoorden. Wij raden aan om na ongeveer 4-6 weken een behandeling in te plannen.

Double Dipping kennen wij niet! Iedere keer dat wax wordt aangebracht op de huid, wordt een nieuwe spatel gebruikt.

 

Zorg ervoor dat de haartjes niet langer dan 1,5 cm en niet korter dan 0,5 cm zijn. Dit is met name van groot belang voor de Brazilian Wax. Het is beter om de haartjes met tondeuse korter te maken in plaats van met een schaar.

Voor ons is hygiëne zeer belangrijk, daarom vragen wij u schoon op de afspraak te verschijnen.

Mocht de huid na het waxen toch gevoelig blijven of een reactie vertonen, dan raden wij Sudocreme of Zinkzalf aan. Beide cremes bevatten Zinkoxide welk beschermt de huid, werkt jeukstillend en verkoelend.

Wel doen:

 • Wax regelmatig voor een optimaal resultaat.
 • Bescherm de huid na het waxen tegen de zon. (kies een hoge factor)
 • Gebruik Lycon Ingrown X-it 10 dagen twee keer per dag op een schone huid tegen ingroeiende haartjes, roodheid of pukkeltjes.
 • Hydrateer je huid dagelijks.
 • Scrub je huid 3 x per week met een heerlijke Lycon Sugar Scrub.
 • Draag loszittende kleding van katoen.

Niet doen:

 • Niet sporten direct na de waxbehandeling, pas 24 uur.
 • Scrub je huid niet de eerste week na je behandeling.
 • Vlak voor je behandeling geen zon en zonnebank en na het waxen ook geen sauna bezoek tot eventuele roodheid is verdwenen.
 • Geen hete douche/bad nemen.
 • Niet zwemmen in chloor of zout water.
 • Niet scheren tussen je wax behandelingen door!
wellness-academie
logo-lycon
smoothengo
fabelashlogo